Gila Vin – Vinimport & vinsmagninger for private & erhverv

Rosevine/dessertvine

Danmark er ikke det eneste land der langt om længe har fået øjnene op for rosévin. Denne herlige vin som du får i mange varianter fra de helt ”røde” til de laksefarvede.

Den kombinerer evnen til, at være en forfriskende ”læskedrik” samtidig med, at være en fantastisk mad-vin der med sit ”bid” forstår, at rense efter det grillede kød og kartoffelsalaten. En rosé er jo den ideelle følgesvend til det danske sommerbord, da vi får det lette delikate til salaterne, kyllingen, fisken osv.
Rosé vin får deres karakteristiske farve fra drueskindet, men kun i så begrænset omfang, at den ikke bliver mørkerød. Der kan benyttes en bred vifte af druesorter og Rosé vine produceres i dag over det meste af verden. Navnet Rosé er fransk, i Spanien og andre spansktalende lande kaldes den rosado, mens den i Italien benævnes rosato.
Selvom rosévine ofte produceres på de samme druesorter som gode rødvine, så er deres karakter lettere og ofte mere frugtagtig. Husk at god rosévin bør nydes godt afkølet max. 9-11 grader