Vinsmagning - underholdende, lærerrig og usnobbet

Vi tilbyder sjov, underholdende, utraditionel, lærerig og usnobbet vinsmagning på hele Sjælland, og også Fyn og Jylland, hvor alle kan være med. Du skal bare sørge for at nyde din aften sammen med gæsterne. Gila Vinimport sørger for resten.
Læs mere om vores populære vinsmagning her.

Hvis du selv skal i gang med at arrangere en vinsmagning, er nedenfor nogle gode råd.

Gode råd til din næste vinsmagning

1. Glas til vinsmagningen

Det rigtige vinglas til din vinsmagning er simpelthen alfa og omega.

Der findes mange fine glas derude – men drop de åbne ballonglas fra forsamlingshuset og kast dem i øvrigt gerne i glas-containeren.

Man behøver ikke at bruge en formue på eksklusive glas. De mest velegnede glas til smagning af vin er de tulipanformede som kan købes de fleste steder. En lille tommelfingerregel er, at jo højere alkohol jo større glas. Det typiske rødvinsglas er lidt større end et hvidvinsglas. Det giver bedre mulighed for at dufte aromaerne fra rødvinen ligesom det giver plads til, at noget af bitterheden fra garvesyren forsvinder. 

Du kan også vælge at benytte vores glas til vinsmagningen. Det koster kun 10 kroner pr. glas pr. deltager, og så er du sikker på at få vinen serveret i netop det glas, der passer bedst til vinen…. og så slipper du for opvasken!

Tre vinglas til vinsmagning
Vin termometer

2. Temperaturen på vinen

De rigtige vine er indkøbt, vinglassene er pudset, bordet er dækket gæsterne er ankommet – men du har glemt at give vinen den rigtige temperatur! Ingen gider varm eller al for kold vin. Du kan med fordel følge denne tommelfingerregel:

Rødvine: 15-17 grader (lette rødvine, fx Pinot Noir, må gerne være en anelse køligere og generelt hellere lidt for kolde end lidt for varme).

Hvidvin: 8-10 grader (modne Chardonnay-vine må gerne være 10-12 grader).

Mousserende vine: 6-8 grader.

For at måle temperaturen kan du købe et lille vin-termometer. Det behøver ikke koster alverden, og er en god investering, hvis du går op i at servere din vin under de bedste betingelser, eller hvis du planlægger at holde din egen vinsmagning.

 

3. Hvor langt rækker en flaske vin til en vinsmagning?

En flaske vin (til en vinsmagning) rækker normalt til 10-11 glas – det afhænger lidt af, hvor ”tørstige” deltagerne er. Vi har ofte afholdt vinsmagninger, hvor en flaske kunne række til 10-12 glas. Det kræver selvfølgelig, at deltagerne er opmærksomme på det, så de ikke hælder alt for meget i glassene.

10 glas pr. flaske er dog at anbefale, da der så også er tilstrækkeligt vin i glasset til, at man kan smage vinen over længere tid.

NB: Husk i øvrigt, at der oftest bliver hældt mere og mere i glassene, som aftenen skrider frem!

6 flasker vin
Mennesker til en vinsmagning

4. Husk en kuglepen og et smagsskema

Det er en god ide´ at skrive noter om de enkelte vine. Man husker bare bedre, når tingene bliver skrevet ned – og med tiden vil det hjælpe dig til at huske vinenes karaktertræk bedre og bedre.

Om man vil give vinene bedømmelser i form af point, er helt op til den enkelte.  Nogle kan godt lide det – andre ikke. Husk dog på, at man bedre kan danne sig et indtryk af en vin via et godt notat frem for et point.

5. Typer af vinsmagning

Vinsmagning er mange ting.

Smag forskellighederne i druetyper fra forskellige verdensdele. Fx.:

· Syrah/Shiraz fra det nordlige Rhône, Italien, Australien og    Californien.
· Pinot Noir fra Bourgogne Frankrig, Tyskland (Spätburgunder), Østrig, Californien og Sydafrika.
· Grenache fra det sydlige Rhône (fx. Châteauneuf du Pape) mod Garnacha fra Spanien.
· Riesling fra Mosel mod Alsace.
· Chardonnay fra forskellige vinregioner rundt om i verden.
· Smag vine fra et bestemt lands kendte regioner. Fx Barolo/Brunello/Chianti/Amarone fra Italien eller Bourgogne/Bordeaux/Loire/Rhône.
· Smag Bordeaux-vin fra højre bred mod Bordeaux fra venstre bred.

· Du kan også vælge at smage den samme vin op mod flere årgange, mulighederne er mange.

Vinplantage med røde druer
Rødvin i karafel og i glas

Vinsmagning – semiblindt

Føler man sig ikke helt rustet til at smage vine helt blindt, kan man smage vinene semiblindt. En semiblind vinsmagning kan fx. foregå ved at lade deltagerne kende vinene på forhånd, men samtidig lade dem være ubevidste om serveringsrækkefølgen. Den semiblinde vinsmagning kan faktisk også være en overraskende sjov udfordring for de meget vinkyndige, da man – uanset ens niveau – næsten altid falder i.

Vil du som vært også gerne være en del af denne oplevelse, kan det gøres ved, at hælde vinene i karafler, som på forhånd er nummeret, og efterfølgende lade en af deltagerne bytte rundt på dem. Man kan blot skrive numre med en sprittusch under karaflen.

Til syvende og sidst HUSK, at vinsmagning helst skal være hyggelig. Det handler om at man skal finde den rette balancegang mellem det festlige/hyggelige og det seriøse. Bliver det lidt FOR festligt, og drikker folk alt for meget, bliver smagningen mindre lærerig. Og omvendt kan det også blive SÅ seriøst, at det slet ikke er sjovt..

Privat eller firma vinsmagning hos Gila Vinimport

Med en vinsmagning hos Gila Vinimport kan du læne dig tilbage og nyde aftenen sammen med dine gæster.

Du skal bare sørge for lokationen et sted på Sjælland samt minimum 10 gæster– resten sørger vi for. Der er altid rigeligt i glasset til vores vinsmagninger. Vi kommer med højt humør, og I skal blot spørge løs. Vi har svar på det ”hele” da vi er certificeret sommelier.
Vi har vine fra hele verden og kan sammensætte en vinsmagning i samarbejde med dig eller lad os overraske dig med en vinsmagning fra ”hele verden”.
Der er også mulighed for at bestille mad til smagningen, hvad enten det skal være tapas, oste-/pølsebord eller en eksklusiv 4- 5-retters menu.

Vi tilbyder det hele hvis det ønskes – og til meget rimelige priser.

Efter smagningen vil der være mulighed for at bestille vinene med levering direkte til din hoveddør i dagene efter smagningen.

Vi holder til i Egedal i Nordsjælland, og afholder udover vinsmagninger også rom- og portvinssmagninger på hele Sjælland samt i København, både for virksomheder, foreninger, vinklubber og private.
Kom an – vi glæder os til en forrygende aften sammen med dig og dine venner!

Gila Vinimport – fortælling på flaske.
Læs også om portvinssmagning

 

Portvinssmagning på Sjælland - derfor er en vinsmagning hos Gila Vinimport en god ide

Måske har du på et tidspunkt stået nede i det lokale supermarked og tænkt, at du skulle flotte dig med en god flaske vin eller portvin. Valget kunne falde på en flaske Brunello enten fordi du kender eller har hørt om den, eller også var det den dyreste flaske, der stod på hylden. Det er weekend, og der skal noget godt på bordet, så du betaler 2-300 kroner for vinen.

Der er to udfordringer:

1) De har sjældent lige så god vin i supermarkederne som hos vinhandeleren

2) Du får ikke god Brunello til 2-300 kroner med mindre du er meget heldig

For de samme 2-300 kroner kan du gå til en masse gode vinsmagninger og arrangementer, og det er næsten altid en stor oplevelse. Som oftest finder du her et par favoritter, som du herefter fremover kan bestille, og så er du sikker på, at vinen er noget for dig.

Nogen gange fokuserer vi på et afgrænset område – det kan være i form af lande såsom Frankrig USA eller Spanien, andre gange er vi nede på regionalt niveau, for eksempel Catalonien, Mendoza eller Toscana.