Roger og Didier Raimbault Sancerre 2018

Sancerre er en hyggelig by, der ligger ved Loire-flodens bred, og byen har samtidig givet navn til Loires mest kendte hvidvin.
Her laves nogle af de mest saftige og sprøde hvidvine på sauvignon blanc. De har en karakteristisk duft af stikkelsbær, græs, hyldeblomst og citrus.
Der benyttes stort set aldrig fadlagring, hvilket gør, at vinen bevarer sin friskhed og sprødhed. 20 % af produktionen er rød- og rosévin, men det er fortsat hvidvinen, der trækker læsset.

På Domaine Roger et Didier Raimbault i Sancerre har vindyrkning været en del af familien i 400 år. Som resultat af en fader/søn-fusion i 1996 udgør domænet nu 17,5 hektar i kommunerne Verdigny, Sury og Vaux. På grund af deres stejle marker, lader de græs gro mellem vinstokkene for at modvirke erosion, for at holde på fugtighed i toplaget samt for at tvinge vinstokkens rødder længere ned i undergrunden for at sikre en mere stabil vandforsyning.

Denne cuvée er sammensat af marker fra tre forskellige terrois, ler/kalk, småsten og flint. Ler/kalk bidrager med fedme og kraft, småsten og flint med mineralitet. Vinen har en smuk og næsten klar farve, med en indtagende bouquet med indtryk af hyldeblomster og noget røget, en fin og elegant, meget frisk og sprød smag som slutter skønt mineralsk. Dette er sauvignon blanc-præcision med fremragende renhed, sprød syre og aromatisk overskud.

Bør nydes i store hvidvinsglas ved 9-10°, gerne i selskab med lyst kød, mager fisk, ikke for lagret gedeost, til sushi eller skaldyr.