Vinho Casa de Compostela Alvarinho

Portugal er et meget rigt og varieret vinland, og dette gælder ikke mindst for vindistriktet Vinho Verde, som ligger i Minho provinsen. Området Vinho Verde ligger i den nordlige del af Portugal og er mod nord og øst omgivet af Spanien og mod vest Atlanterhavet.
I dette område af Portugal vokser alting hurtig, og det er ikke så underligt, da nedbørsmængden i Vinho Verde er ca. 3.500 mm om året. Vinho Verde er faktisk det mest regnfulde områder ikke alene i Portugal, men i hele Europa.
DENNE VIN ER I VERDENSKLASSE
Længst oppe mod nord huserer Alvarinho-druen hos vores producent Casa De Compostela. Et lille familiedrevet hus, hvor det ikke er mængden- men kvaliteten der gælder.
Druerne høstes manuelt (i små kasser, så de ikke knuses) på vinmarkerne, som ligger helt tæt på vineriet. Kort transporttid for druerne er vigtig, så de ikke knuses eller sprækker grundet varmen eller transport.
Lys gul farve med et let grønt skær. Duften er elegant og kompleks med noter af, papaya og æble og hints af løvblad. I eftersmagen kommer de pivfrisk grape- og mandarintoner blandet med den her mineralske, skifer- og kalkagtige tekstur. Ganske enkelt vin af meget høj klasse fra en stadig lidt gemt og glemt vinregion.
Denne veldrejede vin har faktisk lagringspotentiale i 4-6 år. Det er virkelig godt det her.
Drik vinen til dampede muslinger, rejer i hvidløg, kylling og lette oste. Serveres ved 10-11 grader
Alkohol: 14%