Vinho Casa de Compostela Sauvignon

Portugal er et meget rigt og varieret vinland, og dette gælder ikke mindst for vindistriktet Vinho Verde, som ligger i Minho provinsen. Området Vinho Verde ligger i den nordlige del af Portugal og er mod nord og øst omgivet af Spanien og mod vest Atlanterhavet.
I dette område af Portugal vokser alting hurtig, og det er ikke så underligt, da nedbørsmængden i Vinho Verde er ca. 3.500 mm om året. Vinho Verde er faktisk det mest regnfulde områder ikke alene i Portugal, men i hele Europa.
PRØV EN KLASSISK DRUE- SAUVIGNON MED ALT DET GODE FRA PORTUGALS NORDLIGE KLIMA. Længst oppe mod nord produceres denne velsmagende hvidvin hos vores producent Casa De Compostela. Et lille hus hvor det ikke er mængden, men kvaliteten der gælder.
Alle druer er høstet i den første uge af oktober. Al plukning foregår udelukkende med håndkraft og omhyggelig sortering af druerne såvel i marken som ved ankomsten til vineriet, der ligger helt op ad markerne. Druerne presses meget blidt og fermenteringen sker i flere forskellige tanke med forskellige gærtyper og ved forskellig temperaturer.Efterfølgende lagrer vinen i nogle måneder på skallerne inden aftapningen i midten af januar.
Vinen har en frisk og sprød duft med citrus, melon, fersken og den karakteristiske asparges duft som gode Sauvignon vine har. I munden er den ganske overdådig med eksotisk frugt og et svagt strejf af stikkelsbær i en fænomenal harmoni mellem styrken og det delikate.
Drik den til alle lyse retter, nødder eller som en fortræffelig terrassevin.
Druer: 100 % Sauvignon
Nydes ved: 9-11 grader (ikke for koldt)
Alkohol: 12,5 %