Ferreira Vintage Port 1960

Et af de mest berømte huse i Portugal og en Vintage der bare skal smages når anledningen byder sig. Siden 1751, har Ferreira en rig tradition og en fremtrædende rolle i Portvinens historie. Dona Antónia Adelaide Ferreira bidrog væsentligt til konsolideringen af mærket. En legendarisk kvinde med en unik personlighed, som blev en myte og et symbol på styrke.

Ferreira begyndte sin karriere i vinindustrien, da hun arvede et stort antal vinmarker fra sin velhavende familie. Hendes far sørgede for, at hun giftede sig med en fætter, men han var ikke interesseret i vinbranchen og han spildte en stor del af hendes kæmpe formue. Hun blev enke i en alder af 33 år, hvorefter hun begyndte at drage omsorg for de arbejderfamilier, der opdrættede druer til hendes vinproduktion og sørgede for at de fik en god betaling for deres hårde arbejde.

Her får du en unik flaske vintage – fra året 1960.

Smagsnoter: Muskat og vanilje samt modne appelsiner. Sød og afbalanceret indgang med lidt pepper på ganen. Fantastisk balance. En stor eftersmag og fuld knald på “marmeladen” i en meget lang finish.

Nydes ved 14-15 grader og passer fremragende til søde desserter samt kraftige blåskimmeloste.

Vinen kan gemmes de næste 25-30 år.