[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”3.29.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Teksten indsættes her” _builder_version=”4.8.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ inline_fonts=”Bad Script” sticky_enabled=”0″]

Castelinho Tinto

Navnet “Castelinho” er lig med kvalitet fra øverste hylde i Dourodalen.
Denne vin ligger på skifferjordbund i en højde af 600 meter og med et meget tørt klima. Herfra kommer strukturen i vinen. Her får du en vin med friskhed, aroma og spændstighed.
Castelinho laves på et udvalg af de bedste klaser Touriga Nacional samt Touriga Franca, og er vin i den tørre ende af skalaen.

Selve vinificeringen er klassisk: En lang gæring på ståltanke med hyppige omrøringer – for at få så meget ekstrakt med fra druerne som muligt. Herefter modning i 6 til 7 måneder på nye fade samt 8 måneder på gamle små fade af fransk og amerikansk eg. Efter aftapning ligger vinen yderligere 1 år på flaske i kælderen til modning.

Vinen har en meget flot og mørk rubinrød farve, og er usædvanligt koncentreret vin. I duften er den meget åben med nuancer af harpiks og peber, men også blommer og brombær og en smule vanilje fra opholdet på træfade.

Prøv den sammen med mørke vildtretter, grillet okse- eller lammekød med masser af krydderurter og hvidløg. Er også usædvanlig god til kraftige hvidskimmeloste.

Alkohol 13,5 – 14 %

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://gilavin.dk/wp-content/uploads/2021/01/Castelinho-Tinto.jpg” title_text=”Castelinho Tinto” admin_label=”Billede uploades her” _builder_version=”4.8.1″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]