[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”3.29.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.29.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0.0.0″ inline_fonts=”Bad Script”]
Piemonte DOC Barbera 2017 (Appasimento)
Appassimento er et italiensk udtryk for at ”visne” eller ”hensygne”. Ved Appassimento- metoden lader man druerne tørre, hvormed en stor del af væskeindholdet fordamper. Processen efterlader en ekstrakt, som er meget intens og knapt så syreholdig.
Hvor længe druerne høstes, er i virkeligheden op til producenten, der er intet reguleret herom. Det handler i al sin enkelhed om balance i vinen.
Balance i vinen det får du med denne lækre bandit fra Bosio Winery i Piemonte.
Druerne høstes manuelt og ryger direkte til tørrerummet på vineriet. Efter gæringen ligger vinen på franske barriques i 8 måneder.
Vinen har en flot mørkerød kulør med en dyb kerne. I duften møder man mørke brombær og marcipan. Smagen er stor og fyldig med masser af varme. Den milde alkohol på 13,5 % varmer munden, sammen med restsukkeret giver det en fantastisk struktur på vinen.
En skøn vin som vores kunder er vilde med.
Server denne vin til simreretter, kalv eller modne oste. Vinen kan i særdeleshed også nydes alene. Bør serveres ved 15-17 grader.
Alkohol: 13,5-14%
[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”1″ _address=”0.0.1″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://gilavin.dk/wp-content/uploads/Costa-Dorta-Appasimentto-Barbera-DOC.png” _builder_version=”3.29.3″ _i=”0″ _address=”0.0.1.0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]