[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”3.29.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Teksten indsættes her” _builder_version=”4.4.1″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ inline_fonts=”Bad Script”]

Portal Douro Tinto

Denne ligefremme men veldrejede rødvin emmer af Douros sunde og velfriserede frugt i en kvalitet, der kun er mulig, når druematerialet er i top.
Vinmageren har styr på sit håndværk – det smages tydeligt her.
Frugt, friskhed og drikkevenlighed er i fokus. Dette er både god og befriende vin som kan drikkes til dit vigtige gæster og når det skal være knap så højtideligt.
Druerne er en trio bestående af gengangere fra portvinsproduktionen; tinta roríz, touriga nacional, og touriga franca. De høstes fra lavtydende, gamle vinstokke ved perfekt modenhed fra de skifferklædte bjergsider i hjertet af Pinhão-dalen, der rummer regionens bedste marker.
Druerne blev i 2017 plukket ved håndkraft medio september under intet mindre end perfekte forhold. Efter gæringen tilbragte vinen ni måneder på fransk eg af varierende alder. Her afrundedes vinen og egetræet har i den færdige vin bidraget med ekstra kompleksitet og blide tanniner.

Duft og smag går i retning af modne brombær og morbær, der passer fornemt sammen med vinens mineralitet. Fadlagringen går i store træk ubemærket hen og vinens naturlige fylde trætter ingen smagsløg.
Dette er vin med personlighed, der både kan nydes nu og en håndfuld år frem, gerne til de mellem-kraftige kødretter.
Serveres lidt under stuetemperatur ved 15-18°, gerne af rummelige bordeauxglas.

92 points Robert Parker’s Wine Advocate
“One of the best ever in the brand, so it seems now, this is surprisingly rich, lush and deep for the level. The flavors are vivid, but there is structure as well. As it sits, it demonstrates a backbone, even if the tannins are ripe. I hesitate to lean up too far on this regular Tinto, but it seems today to merit it. It does have some things to prove in the cellar. At the moment, it is mightily impressive. It should age reasonably well, but let’s take that in stages.”

Alkohol 13,5-14,5 %

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_image src=”https://gilavin.dk/wp-content/uploads/Portal-Douro-Tinto.png” admin_label=”Billede uploades her” _builder_version=”4.4.1″ hover_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]