Rosévine og dessertvine

Danmark er ikke det eneste land der langt om længe har fået øjnene op for rosévin. Denne herlige vin som du får i mange varianter fra de helt ”røde” til de laksefarvede.

Den kombinerer evnen til, at være en forfriskende ”læskedrik” samtidig med, at være en fantastisk mad-vin der med sit ”bid” forstår, at rense efter det grillede kød og kartoffelsalaten. En rosé er jo den ideelle følgesvend til det danske sommerbord, da vi får det lette delikate til salaterne, kyllingen, fisken osv.
Rosé vin får deres karakteristiske farve fra drueskindet, men kun i så begrænset omfang, at den ikke bliver mørkerød. Der kan benyttes en bred vifte af druesorter og Rosé vine produceres i dag over det meste af verden. Navnet Rosé er fransk, i Spanien og andre spansktalende lande kaldes den rosado, mens den i Italien benævnes rosato.
Selvom rosévine ofte produceres på de samme druesorter som gode rødvine, så er deres karakter lettere og ofte mere frugtagtig. Husk at god rosévin bør nydes godt afkølet max. 9-11 grader

Hvad siger kunderne

Dejlig uformel stemning i topniveau!

Mette Balck Rasmussen, vinsmagning hos Nordea:

“Vi har haft den mest fantastiske aften i vores vinklub med besøg af GILA Vinimport (Gitte og Lars). Vi blev forkælet fra start til slut med de 4 lækreste serveringer af landsholdskok Kasper Corell og 7 skønne vine der passede til. Dejlig uformel stemning i topniveau! Tusind tak til hele teamet der sørgede for, at vi bare kunne læne os tilbage og nyde en dejlig aften i gode kollegers selskab.”

 

“Kan kun anbefales!

“Fantastisk underholdende mennesker med gode “røver-historier” og lækre vine – dejlig aften i HF Aldersro – kan kun anbefales!

 

 

5 stjerner til fantastisk Vin & Ost smagning!

Tine Andersen, privat vinsmagning:

“5 stjerner til fantastisk Vin&Ost smagning! Kan klart anbefales! Tag toget, der manglede absolut ikke noget!”