Argentina

Argentina har i løbet af de seneste år flyttet fokus fra masseproduceret bordvin til kvalitetsrige, lækre vine, og det kan smagsløgene godt lide.

I 1970-erne producerede Argentina næsten udelukkende vin til dem selv. Der var tale om simpel vin, som ganske enkelt ikke var særligt interessant. Så kom den store økonomisk krise i 1980’erne og der begyndte argentinerne at fokusere mere på kvaliteten, med håbet om at kunne eksportere mere vin. Derfor er Argentina en af de fem store producenter af vin i verdenen.

Det meste af argentinsk vin dyrkes i den vestlige del af landet. Her er klimaet hovedsageligt tørt, nærmest ørkenlignende, med regn, der typisk ikke overstiger 250 millimeter om året.

Det betyder, at vinavlerne er afhængige af kunstvanding, for der kommer ikke nok regn fra oven. Vandet kommer fra Andesbjergene, når sneen smelter i takt med forårets indtog, og via kanalsystemer fra bjergene og helt ned i dalene kan man skaffe vand til vinmarkerne.

Allerede tilbage i1500-tallet blev systemet udviklet af folket og da spanierne invaderede området, videreudviklede de systemerne. Kanalerne munder ud i kunstige søer, hvor vandet opbevares til senere brug.

De argentinske vinområder ligger højt over havets overflade, og  der kommer meget varme dage med op til 40 grader. Om natten kan der være ned mod 10 grader.

De store temperaturudsving sikrer, at druerne modner og udvikler intense smagsaromaer om dagen. De kolde nætter præserverer druerne, som var de i køleskab.

I øvrigt sikrer højderne og den lave fugtighed, at svampeinfektioner og insektangreb ikke er hyppige, og derfor ikke skal bruge nær så meget sprøjtegift.

Viser alle 7 resultater

Produkter