Produktmenu

danmark_200x200.png

Danmark

Det har været tilladt i Danmark siden 2000 at producere vin.  Produktionen er opdelt i fire regioner: Jylland, Fyn, Sjælland og Bornholm.  I 2010 blev der fremstillet i alt ca. 70,000 flasker vin på 22 registrerede vingårde.

Dansk produceret vin er ikke nyt på markedet mere. Kvaliteten er i top og potentialet bliver stadig bedre.

Vinavl i Danmark er kun mulig på arealer med en beskyttet beliggenhed og hældning mod syd. Dertil kommer druesorter, der takket være korte væksttider og en tidlig modning kan leve med det kølige, danske klima. Kun en tiendedel af vin produceret i Danmark er hvid, på trods af at grønne druer normalt anses for mere egnet til klimaet her, så laver vi mest rødvin.

Til Danmarks fordele hører de lange sommerdage med kølige, lyse nætter, som giver en langsom modning med god udvikling af druernes aromastoffer og frugtsyrer.

I Danmark er A.H. Riise en meget sød og populær spiritus producent med et bredt udvalg. Tidligere kunne produkterne klassificeres som rom, men pr. 25. maj 2021 trådte den nye EU-lovgivning i kraft, hvor en rom ikke må indeholde mere end 20 gram produkt til sødning pr. liter. A.H. Riise kalder da nu også selv flaskerne for “Superior spirit drink made from premium matured rum”.

A.H. Riise er opkaldt efter Albert Heinrich Riise fra Ærø, der befandt sig på Skt. Thomas som apoteker i årene 1838-1878, da Danmark havde herredømmet over de vestindiske øer.

Mange af produkterne i serien er ifølge producenten baseret på en række af A.H. Riise’s daværende rom-opskrifter, og udgivelserne destilleres og lagres primært i Caribien, hvorefter de blendes og tappes på flaske i Flensborg.

 

Viser 1–16 af 33 resultater