Vi har hvidvine fra mange områder i verden. Fra de tørre og mineralske, til de fyldige og fedmefyldte, fadlagrede, aromatiske, søde som tørre og friske og frugtige hvidvine fra Frankrig.
Skulle du være i tvivl om hvilken vin der passer til maden, og får du ikke tilstrækkeligt svar under vinens beskrivelse, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi står til rådighed med gode ideer og råd.
Hvidvin og rødvin laves stort set på samme måde. Det er drueskallerne der bliver taget væk når der skal laves hvidvin, så de ikke farver mosten.
Druerne høstes og sorteres og derefter presses til druemost. Her fjernes drueskallerne, så det kun er den rene druemost, som kommer til gæring. Hvor længe gæringsprocessen skal vare, afgøres efter om, der skal laves sød hvidvin eller tør hvidvin. Til slut er mosten klar til lagring, som kan fortsættes på egetræsfade eller direkte på flasken.
Der findes dog ikke kun en måde at producere hvidvin, da vinbønderne rundt omkring i verden bruger mange forskellige produktionsmetoder. Det er godt, at der er en stor variation af måden vinen produceres på, det giver de forskellige smage som vi alle er så glade for.
Viser 7 resultater