Produktmenu

Gruppe billede

Portvin

Det er efterhånden gået op for os danskere, at portvin ikke bare er en dessertvin. Nej nu får du bøf, ost, pølse, pate med mere til din vin. DU SKULLE PRØVE DET…… du bliver ikke skuffet. Udforsk de forskellige smage og varianter og find din helt egen favorit. Rigtig god fornøjelse! Hos Gila Vinimport finder du et stort udvalg fra anerkendte producenter.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er portvin og hvilke typer findes der?

Portvin er over de seneste år blevet utroligt populært. Det er en sød vin, der tidligere kun blev drukket til desserter. Nu drikkes den både til kødretter, oste, fisk, desserter, lige som du også kan mixe skønne drinks med den,Portvin er opkaldt efter Portugals næststørste by Porto. Det er en hedvin, der fremstilles af en blanding af flere druesorter og kan være rød eller hvid/lys i farven. Der findes flere typer som Tawny, Colheita, Vintage Port, Ruby port og hvid port. Smagen afhænger meget af hvilken type man vælger. Tawny har smag af svesker og nødder, mens Ruby smager mere af brombær. Læs vores guide til portvine her.

Hvor længe kan portvin holde sig?

Holdbarheden afhænger af flere faktorer, herunder typen, opbevaringsbetingelserne og om flasken er åbnet eller ej.Generelt set kan en uåbnet flaske holde sig i mange år, og nogle kvalitetsportvine kan endda blive bedre med alderen. Tawny kan holde sig i 10-40 år eller mere, afhængigt af kvaliteten og opbevaringsbetingelserne. Når en flaske er åbnet, begynder den at oxidere. Smagen og kvaliteten kan gradvist forværres. Efter du har åbnet din vin bør du altid opbevare den på køl, på denne måde vil du kunne forlænge “levetiden” i op til flere måneder. Når vi taler Vintage portvin (Ruby) bør du drikke den indenfor få uger efter åbning. Venter du længere vil den miste sin kraft og smag.

Hvordan drikker man portvin?

Her er nogle generelle retningslinjer for at nyde portvin: 1. Åbn flasken i god tid, så den kan ånde og udvikle sin smag. 2. Rød portvin bør serveres ved max. 12 grader, og nogle foretrækker at servere den lidt køligere. Den hvide portvin serveres ved 8-10 grader. Hvis du vil afkøle din vin, kan du sætte flasken i køleskabet i cirka to timer før servering. 3. Vinen bør serveres enten i originale portvinsglas eller drik den i min. hvidvinsglas størrelse. Dette giver dig mulighed for at nyde dens aroma. 4. Nyd din portvin til bøf, ost, fisk, tapas, nødder eller til din dessert. Er du i tvivl om, hvilken portvin, der passer til hvad, er du meget velkommen til at kontakte os, så kommer vi gerne med gode råd.

Viser 1–16 af 47 resultater

Er du over 18?

Vi skal sikre os, at du har den rette alder, før du besøger vores webshop!