Produktmenu

danmark_200x200.png

Danmark

Vi er også kommet med på rom-bølgen i Danmark og kan tilbyde forskellige muligheder, blandt andet A.H. Riise. Skønne produkter som de fleste der godt kan lide Rom, elsker.

Rom er en alkoholisk drik, som fremstilles af rørsukkersaft eller melasse fra rørsukker og vand. Det gæres til 8-10% alkohol. Derefter destilleres den til en alkoholprocent på op til 90 % og lagres på egetræsfade. Efter lagringen fortyndes den til 40-43 % alkohol og tappes på flasker

En god rom er uundværlig. Gennem mange år har den været en populær spiritus. Det gælder i hele verdenen og også i Danmark.

Der findes både den mørke og den lyse rom. Ligesom lys rom fremstilles den mørke drik ved dobbeltdestillation. Men derefter ældes den i stærkt forkullede egetræsfade i mindst tre år. Så den største forskel mellem lys og mørk rom er ældningen. Det er ikke kun farven, men også hvordan drinken smager, der afhænger af ældningen.

Mørk rom tilsættes brændt sukker for at få den mørk­gyldne farve. Hvid rom måtte tidligere affarves med aktivt kul ef­ter lagringen på træfade, fordi de farvede rommen ravgul. I dag lagres den på fade af rustfrit stål, og rommen forbliver klar som vand.

Der er stor forskel på alko­holstyrken i rom – fra 40-80%. Den mildere rom bruges både til at drikke, til bagning, til punch og f. eks. til flambering. Den mørkere rum drikkes mest uden noget, andet end et par isterninger.

Der er mange gode drinks med rom. Både den helt klassiske Cuba Libra, men også den mere nyklassiske Dark and Stormy.

Viser 1–16 af 26 resultater

Er du over 18?

Vi skal sikre os, at du har den rette alder, før du besøger vores webshop!