Beskrivelse
Vingården Cantina Sampietrana blev grundlagt i 1952 og vi er landet i hælen af Italien også kendt som Apuglien (Puglia)
Vinstokkene ligger placeret mellem byerne Brindisi og Lecce langs jernbanen og gården producerer vin af høj kvalitet.
Området er berømt for særdeles kraftige vine, der får masser af sol, som igen giver frugt og smag til vinene.
Druerne til denne Primitivo Centoare hænger til tørre på vinstokkene efter modning, for så at håndhøste de ekstra tørrede og overmodne druer. Efter presning af druerne gærer
mosten ved lav temperaturer i 45 dage. Der er kælet for vinen og selvom den er fuldmoden, er alkoholprocenten holdt nede på 13% så du ikke får ”sprit” i næsen.
I glasset er vinen mørklilla og der er fuld knald på de mørke bær ligesom du fornemmer vaniljen og sødmen fra de 8 måneder vinen har fået på fadet.
Det er en god idé at drikke første glas ved 16 grader. Så får du lov at opleve vinens udvikling når temperaturen langsomt stiger.
En koncentreret vin, der bør ledsages af grillet kød, gryderetter eller kraftige oste.