Beskrivelse
Kopke laver en skøn og veldrejet dry white port, der ellers normalt er en kategori, man nemt ser sig sur på.
Dry white port er den lyse portvin, som især portugisere med tilhørende vinturister samt franskmænd nyder som aperitif – oftest blandet med tonic og en skive citron (Port Tonic)serveret iskold på en varm sommerdag.
Den går dog også fortrinligt til fiskeforretter eller som en lille lækkerbisken når der er chips og nødder på bordet.
Hvis man anvender en tonicvand i den sødere ende, er dry white port et oplagt valg, så ens Port Tonic ikke bliver for sød.
De anvendte druer er en bred vifte af grønne druer, hvoraf mange kun dyrkes i Douro-dalen, typisk enten i den fugtigere, køligere vestlige del (Baixo Corgo), eller længere mod øst; øverst på markerne, hvor der er for vindomsust og køligt til dyrkning af blå kvalitetsdruer.
Det drejer sig om sorter som gouveio, viosinho, malvasia fina, rabigato og arinto.
Farven er lys med strejf af grønne nuancer og smagen er krydret med let sødme, druesmagende med frisk mandel og en lille urtet kant.
Serveres ved 8-12° alt efter anvendelsen. Portugiserne drikker den gerne køleskabskold, når der er varme i luften.
89 points Wine Enthusiast Magazine