Se pris ved 6 flasker

La Giuva Recioto della Valpolicella

kr.410.00 inkl. moms

Super lækker Recioto fra La Guiva.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 54 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Der findes mange fremragende dessertvine rundt om i verden – men vi tøver ikke et sekund med at kalde denne italiener for verdens bedste dessertvin. Hemmeligheden ligger i måden vinen er fremstillet på. Recioto stammer fra det venetianske udtryk “recia”, der betyder øre og hentyder til den øverste del af drueklasen, hvor små klynger af druer danner de såkaldte øre-klaser. Disse har fået mest sol og er derfor saftigere og har et højere sukker-indhold.

Efter plukning tørres druerne ind til rosinstørrelse. Tørretiden varierer fra plukning til december i høståret til marts-april året efter.

Det kan hænde, at druerne udvikler botrytis cinerea, den søde råd, som giver vinen endnu mere finesse og flere nuancer. Hvis vinifikationen stoppes undervejs, enten naturligt eller ved menneskelig indgriben, efterlader vinen restsukker og er dermed blevet til en Recioto-type. Denne skønne dessertvin er som en bombe af alt det gode i munden.

Fortsætter gæringsprocessen derimod, ender vinen som en tør type, f.eks. som rødvinen Amarone della Valpolicella DOC. Navnet Amarone henviser til det italienske ord ”amaro”, aromatisk eller bitter.

Her får du alt det bedste på flaske. En vin der kan stå aldeles alene eller ledsage ost, salte mandler eller kraftige desserter.

Det er ikke den billigste vin i verden, til gengæld lover vi dig en ting. Du glemmer den aldrig.

Serverings-temp. 10-12 grader.

Yderligere information

Land

Italien

Producent

La Guiva

Alkohol

14

Årgang

2017

Sulfitter

Indeholder sulfitter