Beskrivelse
Ripasso er en fremstillingsmetode, hvor den unge, frugtige Valpolicella vin har ligget på kvaset fra Amarone og Recioto della Valpolicella.
Deraf navnet: Ripassere som på italiensk betyder at passere igen, og det er netop det Valpolicellaen gør, når den får en ekstra tur i det brugte Amarone-fad, hvor vinen gennemgår en andengæring. Vinen bliver tilført mere af det hele: Farve, smag, fylde, karakter og alkohol.
Der er meget stor forskel på Ripasso-vine. Nogle forekommer kun marginalt kraftigere end ikke-Ripasso vinene og er typisk de billige udgaver.
Når en Ripasso er vellykket, er den dejlig og helt sin egen. Den får du her – det er et KONGE-glas tør vi godt love dig. En tung vin i en tung flaske.
Serveres ved max 18 grader.
Nyd den til ost, kraftige simreretter eller din pasta.
Gemme-potentiale minimum 6-7 år fra flaske år.