Se pris ved 6 flasker

Van Zellers Douro DOC Tinto

kr.295.00 inkl. moms

Stærk portugisisk rødvin.

På lager

Pris pr. stk. ved 6 styk kr.265.00
Varenummer (SKU): 495 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Van Zellers Douro 2014

Historien om Van Zellers & Co er lang og gammel. De begyndte som et portvinsfirma tilbage i 1780, hvilket gør dem til et af de ældste i Douro.

I begyndelsen af ​​2011 kom deres første rødvin på markedet, og siden da er deres popularitet eksploderet.

Druerne til denne diminutive cuvée på ca.1.800 liter kommer fra vinstokke, der alle har rundet de 50 år (og op til 80 år) og dermed via sin alder fra naturens hånd yder små mængder af ekstraktrige, tykskallede druer.

Ejeren Cristiano van Zeller er ingen stor fan af den ellers hypede drue Touriga Nacional, og der er derfor kun mikroskopiske mængder at finde i vinen, men ellers er de andre klassiske ’portvinsdruer’ at finde i blendet sammen med en lang række af sørgeligt oversete sorter.

Druerne fodtrædes i granit-lagares, hvor de knuste druer hygger sig, inden gæringen starter, delvist i lagares og delvist på tank, hvor pigeage udføres manuelt. Efter gæringen lagres størstedelen af vinen på 21 måneder på 2. og 3. års barriques, primært fra Seguín Moreau og Taransaud, hvilket sammen med den forsigtige ekstraktion har givet fantastiske tanniner med en perfekt fenolisk modenhed.

Duft og smag viser nu en ungdommelig tæt vin med modne skovbær, balsamiske elementer, viol, syltekirsebær, blåbær, kakao samt eg af superlativ kvalitet. Der er stor fylde i vinen, hvor den store koncentration, giver grundstof nok til lang tids lagring.

VZ 2014 smager dejligt nu, hvor det polerede fra vinifikationen harmonerer med Douro-druernes vildskab.
Nyd vinen nu og de næste 12-17 år frem til stegeretter med okse, råvildt eller anden mad med goddaw i.

Yderligere information

Land

Portugal

Producent

Van Zellers.

Drue

Field Blend.

Alkohol

14%

Årgang

2014

Sulfitter

Indeholder sulfitter